Üdvözöl a(z) Mezőcsáti Református Egyházközség

''Ha pedig a világosságban járunk, közösségünk van egymással és Jézus Krisztussal.'' (I. János 1:7)  

Rovatok
HÍREK

KeresésHírek véletlenszerûen

Hírek
[ Hírek ]

·Kulcsszó a kapcsolat: Konferencia a roma gyerekek oktatásáról
·Hírek a mezőcsáti gyülekezet életéről
·Hírek a Mezőcsáti Egyházközség életéről
·"A Reménység és az Örök Élet Vasárnapja"
·\"PALÁNTA\" gyülekezeti családi nap
·Ezt láttuk Bőcsön és Ónodon 2010. június 7-én és 9-én
·Kálvin-szobor avatás, 2010. május 22.
·Konfirmáció ünnepe Mezőcsáton - 2010. május 9.
·Kálvin szobor tájékoztató

Ajánló


Info
PageRank ikon ingyen


2008. X. évf. 27.: Nyolcadikos diákjaink így tekintenek vissza az iskolában töltött évekre
Dátum: 2008. június 17. kedd, 11:57 Közzétette: kaf

FÉNYSUGÁR

Hímer Gréta 8./a
4. osztályban kerültem ide. Féltem és szorongtam, mert a változások rosszul érintenek, de kellemesen csalódtam.
A fogadtatás tükrözte az elkövetkezendő 5 évet. Sosem felejtem el, amikor először találkoztam az osztályfőnökömmel; közvetlen volt és kedves. Adott két puszit az arcomra, és a padokhoz vezetett.
Hamar beilleszkedtem, és mára örök barátságok születtek. A tantárgyi tudás maximális ismerete mellett lelkiekben is gazdagodtam. Elmélyíthettem hitemet, és jellememben is változtam, fejlődtem. Zárkózott voltam és csendes, de most egyre nyitottabb vagyok és merem vállalni a véleményem. Tanáraim a helyes úton terelgettek végig. Fájó szívvel válok meg az iskolától. Tanulmányaimat szintén egy református intézményben folytatom. Remélem, abban az új közösségben ismét megtapasztalhatom a törődést és a szeretet.
Az idézet összefoglalja mindazt, amit itt megtanultam: „Egy homokszemben lásd meg a világot, egy vadvirágban a fénylő eget, egy órában az örökkévalóságot, és tartsd tenyeredben a végtelent”.

Bársony Dalma 8./b
örülök neki, hogy 8 éven keresztül járhattam ide, hiszen így nem csak a szokásos tanulmányaimat kaphattam meg, hanem keresztyén nevelést is. Ez a keresztyén nevelés nagy hatással volt eddigi fejlődésemre. Rengeteget tanultam itt a hitéletről, a Bibliáról, kedves tanárok vettek körül. Ez a keresztyén ismeretbeli plusz segített nekem, amikor a Lévay József Református Gimnáziumba felvételiztem. Az elbeszélgetéskor kérdeztek engem az iskolámról, hogy milyen itt tanulni, milyenek a tanárok, milyen a légkör. Pozitív élmények jutottak csak az eszembe, nem véletlenül. őszintén örülök, hogy ide járhattam, és büszke vagyok erre az iskolára, és már nem bánom azt sem, amikor „muszáj” volt templomba menni ünnepi alkalmakkor. Nagyon jó volt itt tanulni azért is, mert rengeteget törődtek velünk. Több ez az egész, mint egy állami iskolai sima tanár-diák kapcsolat. Jó volt ide járni

Kalóz Balázs 8./b
Tiszapalkonyáról jártam Mezőcsátra a református iskolába. Az iskola sajátossága volt, hogy sokat tanultunk a református hitről.
Minden reggel áhítatot tartottunk, ahol elcsendesedtünk és felkészültünk a napra. Voltak kötelező istentiszteletek is. Hetente kétszer volt hittan óránk, ahol hasznos dolgokat tanultunk, hogy a jövőben hogyan kell majd viselkednünk.
Nagyon sokat foglalkoztak velünk a tanárok. Azt gondolom, jobban odafigyeltek ránk, mint más iskolákban. Szívükön viselték sorsunkat a továbbtanulás szempontjából is, mert több tanár is segített nekünk a felkészülésben a központira. Akkor is nagyon örültek, amikor megtudták, hogy felvettek minket oda, ahova menni akartunk.
Azt gondolom, ha nem ide jártam volna, akkor másabb ember lennék.

Tar Anett 8./b
Nekem ez az iskola szeretetet, odafigyelést, és segítő kezet nyújtott.
Első osztályos korom óta ide járok, és úgy érzem, szeretnek a tanárok. Tantárgyaim jegyeit nekik köszönhetem, hiszen ha javításra került a sor, sokat segítettek, s ezt szeretettel tették. Ezért volt jó ebbe az iskolába járni. Volt itt reggeli áhítat és hittan óra, ahol rengeteg lelki támaszt nyújtott Gábor bácsi, és sokszor sugallta nekünk a jót, hogy mit kellene cselekednünk, hogy járjunk úrvacsorázni, és hogy ne csináljunk semmi olyat, amivel árthatunk magunknak.
Az iskolában sok református tábor is volt, ahová lehetett jelentkezni, és így nyáron is gyakorolhattam vallásomat. Nekem ezek az emlékeim iskolámról.


A 2007/2008-as tanév ballagó diákjai:

8./a osztály: Bukta Gergő, Gál Viktória, Gyurkó Anita, Halász Anita, Hímer Gréta, Horovecz Lilla, Kalló Krisztián Patrik, Karanyicz Barbara, Kiss Zoltán, Kovács György, Magyari Tamás, Nagy Balázs, Németh Zsuzsanna, Pohl Tibor Krisztián, Rublinszki Tünde, Simon Katalin, Vágási Tibor, Zsipi Imre Krisztián, osztályfőnök: Csikós Annamária8./b osztály: Bársony Dalma, Berecz Károly, Boros Alexandra, Császár Sándor, Darab István, Fróna Zita, Garai István, Kalóz Balázs, Kaposi Imre, Nagy János, Németh Zsuzsanna, Rutterschmidt István, Sepsi Renáta, Szabó Irén, Tar Anett, osztályfőnök: Tóthné Keresztesi Éva


 
Kapcsolódó linkek
· Több hír: FÉNYSUGÁR
· Több hír: kaf


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
FÉNYSUGÁR:

Kálvin János bűnvalló imája


Hír értékelése
Értékelés: 5
Szavazat: 3


Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Kapcsolódó rovatok

FÉNYSUGÁR

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.


(C) 2006 | Mezőcsáti Református Egyházközség | Minden jog fenntartva. | Impresszum

Készítette: kaf

A PHP-Nuke terméktámogatás nélküli szabad szoftver, amelyre a GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.04 másodperc