Üdvözöl a(z) Mezőcsáti Református Egyházközség

''Ha pedig a világosságban járunk, közösségünk van egymással és Jézus Krisztussal.'' (I. János 1:7)  

Rovatok
HÍREK

KeresésHírek véletlenszerûen

FÉNYSUGÁR
[ FÉNYSUGÁR ]

·Karácsonyi történet - A három fa legendája
·Magyar karácsony az égben
·Bemutatkozik segédlelkészünk, Victorné Szabolcsik Veronika
·Október 2-án segítõ kezet nyújtottunk
·A Kálvin évforduló mezőcsáti áldásairól
·Kálvin János élete (Noyon, 1509. július 10. - Genf, 1564. május 27.)
·Kálvin János bűnvalló imája
·A Rimaszombati Református Tudományos Gyűjtemény megnyitóján
·Idősek napja

Ajánló


Info
PageRank ikon ingyen


Szerkesztői köszöntő
Dátum: 2004. október 31. vasárnap, 11:00 Közzétette: kaf

Hírek Szeretettel köszöntöm a Fénysugár című lap és református egyházközségünk nevében gyülekezetünk tagjait, s mindazokat, akik újságunkra kíváncsiak. Talán többen is vannak olvasóink között, akik a régi Fénysugár-t is olvasták. Ez gyülekezetünk Ifjúsági csoportjának, az Ifi-nek kiadványa volt. A 2004. szeptember 29-én tartott presbiteri gyűlésen a presbitérium határozott arról, hogy a lapot gyülekezeti lappá kívánja alakítani, s azt szélesebb olvasóközönséghez is eljuttatni. Néhányan a város vállalkozói közül fel is ajánlották már, hogy a terjesztésben segítenek. Így pl.: Deák Sándor, Horváth Sándorné. Természetesen a templomi istentiszteletek után is megvásárolható lesz a Fénysugár.

A lapunk célja, hogy egyházközségünk tagjai tájékozódhassanak a gyülekezet életéről akkor is, ha esetleg valamely oknál fogva azok elkerülték figyelmüket. Fontosnak tartjuk a keresztyén hit szépségének, jóságának és hasznának bemutatását, az értékőrzést, a kultúrát, a teremtett világ kincseinek bemutatását. Ezeket mindig próbáljuk kifejezésre juttatni írásainkba ágyazva. Célul tűztük ki az egyházközség presbitereinek bemutatását is. Ebben a rovatban a régi csáti szokásokat, hagyományokat is meg próbáljuk őrizni, hogy azok az utókor számára hozzáférhetőek, megismerhetőek legyenek. De más érdekes, a református egyházhoz tartozó csáti családok bemutatását is tervezzük. Hirdetések közzétételét is szívesen vállaljuk.
Kérem kedves olvasóinkat, hogy reklámozzák lapunkat ismeretségi körükben, segítsenek a terjesztés, és a szerkesztés munkájában is. Bármilyen írást, mely megfelel a lap célkitűzéseinek szívesen fogadunk. Szerkesszük együtt újságunkat, hiszen ez közös kincsünk. A következő megjelenés várható ideje karácsony, lapzártát december 12-én tartunk, írásokat eddig áll módunkban fogadni. Felajánlott támogatásokat elfogadunk, melyeket kizárólag kiadási költségekre fordítunk.
Legyen ez a lap Isten áldásával valóban fénysugár a családok életében! Olvassák, szeressék, és érezzék valamennyien sajátjukénak!

Alexa Gábor
lelkipásztor

 
Kapcsolódó linkek
· Több hír: Hírek
· Több hír: kaf


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Hírek:

Kálvin-szobor avatás, 2010. május 22.


Hír értékelése
Értékelés: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Kapcsolódó rovatok

Hírek(C) 2006 | Mezőcsáti Református Egyházközség | Minden jog fenntartva. | Impresszum

Készítette: kaf

A PHP-Nuke terméktámogatás nélküli szabad szoftver, amelyre a GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.03 másodperc