Üdvözöl a(z) Mezőcsáti Református Egyházközség

''Ha pedig a világosságban járunk, közösségünk van egymással és Jézus Krisztussal.'' (I. János 1:7)  

Rovatok
HÍREK

KeresésHírek véletlenszerûen

FÉNYSUGÁR
[ FÉNYSUGÁR ]

·Karácsonyi történet - A három fa legendája
·Magyar karácsony az égben
·Bemutatkozik segédlelkészünk, Victorné Szabolcsik Veronika
·Október 2-án segítõ kezet nyújtottunk
·A Kálvin évforduló mezőcsáti áldásairól
·Kálvin János élete (Noyon, 1509. július 10. - Genf, 1564. május 27.)
·Kálvin János bűnvalló imája
·A Rimaszombati Református Tudományos Gyűjtemény megnyitóján
·Idősek napja

Ajánló


Info
PageRank ikon ingyen


Általános Iskola: Tájékoztató füzet 1.rész - Mezőcsáti Református Óvoda
Dátum: 2006. december 27. szerda, 09:18 Közzétette: kaf

Általános Iskola
"Az Úr ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom." (Zsoltárok 127,3)

2004. szeptember 1-én nyitotta meg kapuit a mezőcsáti református óvoda, a Dr. Enyedy Andor Református Általános Iskola tagintézményeként. Az iskola jó hírneve már sok kisdiákot és szüleit a Református Egyházközség fenntartása alatt álló intézménybe vonzott, s azt szeretnénk, ha óvodánk munkáját is megismernék.A református óvodában a gyerekek bibliai történeteken keresztül ismerkedhetnek meg azokkal az értékekkel, amelyek hozzásegítik őket a keresztyén élet elindítására, a vallási környezetismeret megalapozására. Olyan szeretetteljes légkört teremtünk, ahol rajtunk keresztül Isten szeretetét élik meg a gyerekek.
Mivel az óvodás korú gyermek alapvető tevékenysége a játék, erre alapozzuk az oktatást is.
Teljesítménykényszertől mentes, boldog éveket kívánunk nyújtani az ide járó gyermekeknek. Képességeiket, készségeiket a játékon keresztül fejlesztjük. Sok-sok jó mesét hallgathatnak, ami személyiségük épüléséhez, a szocializációs folyamatok kialakulásához elengedhetetlenül szükséges. Mindezt folyamatos napirend, kötetlenség, önállóan választható változatos tevékenységek keretén belül biztosítjuk. Lehetőséget adunk zeneóvoda, mozgáskoordinációs tánc és néptánc foglalkozásokra.
Az egészségük védelme, óvása, az egészséges életmód alapjainak lerakása kiemelt feladatunk. Megszerettetjük velük a mozgást, hogy felnőtt korukban is igényük legyen rá. Az iskola tornatermét rendszeresen használjuk, láb- és gerinctorna foglalkozásokat tartunk. Edzettségüket a mindennapi levegőzéssel kívánjuk elősegíteni.
Óvodás korban a gyermekeknek egyenként változó testi és lelki szükségletei vannak, így a differenciált személyiségfejlesztés nevelésünk alapvető kritériuma. Ezen feladatok koordinálását szakképzett fejlesztőpedagógusunk végzi.
Tágan vett értelmezésben, célunk az embernevelés. Amit óvodás korban kapnak, valóságosan építse lelküket, testüket, gyermeki műveltségüket, melynek első és legfontosabb lépése saját énképük felépítése és megszilárdítása.
Munkánk csak akkor lehet sikeres, ha azt a családi házzal közösen végezzük. Igyekszünk jó kapcsolatot kialakítani és elmélyíteni a szülőkkel.
Református óvodánk célja olyan gyermekek nevelése, akik érdeklődőek, kíváncsiak, képesek bizonyos ideig elmélyülten foglalkozni az önmaguk által választott, vagy a felnőtt által ajánlott dolgokkal. önállóan, leleményesen oldják meg a helyzeteket, játékaikban ötleteik, elképzeléseik vannak, amihez a kivitelezés módját is keresik.
Mozgásuk, beszédük, rendezett, társas viselkedésük udvarias.
Életük természetes része az imádság, szeretnek énekelni, rajzolni. Megkapták mindazt az ismeretet és élményt,ami tartós határokkal köti őket az anyanyelvhez, a szülőföldhöz és a református egyház közösségéhez.

1. oldal | 2. oldal | 3. oldal | 4-5. oldal | 6. oldal | 7. oldal | 8. oldal

 
Kapcsolódó linkek
· Honlap
· Több hír: Általános Iskola
· Több hír: kaf


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Általános Iskola:

Információk


Hír értékelése
Értékelés: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Kapcsolódó rovatok

Általános Iskola(C) 2006 | Mezőcsáti Református Egyházközség | Minden jog fenntartva. | Impresszum

Készítette: kaf

A PHP-Nuke terméktámogatás nélküli szabad szoftver, amelyre a GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.04 másodperc