Üdvözöl a(z) Mezőcsáti Református Egyházközség

''Ha pedig a világosságban járunk, közösségünk van egymással és Jézus Krisztussal.'' (I. János 1:7)  

Rovatok
HÍREK

KeresésHírek véletlenszerûen

Általános Iskola
[ Általános Iskola ]

·Információk
·Református Általános Iskolánk új épületszárnyának avatása
·Emléktábla avatás a Református Általános Iskolában
·Tájékoztató füzet 1.rész - Mezőcsáti Református Óvoda

Ajánló


Info
PageRank ikon ingyen


Lelkipásztorok: Fülöpné Benedek Aliz lelkipásztor
Dátum: 2007. november 08. csütörtök, 10:13 Közzétette: kaf

Egyházközség Fülöpné Benedek Aliznak hívnak, és 1982. május 30-án születtem Bács-Kiskun megye székhelyén, Kecskeméten.

Édesanyám könyvelő volt a helyi tsz-nél, ma pedig már rokkantnyugdíjas, édesapám pedig autószerelő lakhelyünkön, Orgoványon. Van egy testvérem, aki öt évvel idősebb tőlem, és vállalkozóként tevékenykedik falunkban. Orgoványon jártam óvodába, és az általános iskolát is ott végeztem. Általános iskolai tanulmányaim alatt zongorázni és oboázni tanultam, de sajnos a középiskolában már nem tudtam folytatni, mert ott ezt a zeneoktatást már nem tudták biztosítani számomra. Középiskolába Kiskunfélegyházára jártam a Móra Ferenc Gimnáziumba. Életem legfontosabb állomása volt ez a hely. 17 éves koromig nagyon messze voltam a hit dolgaitól, azt pedig legmerészebb álmomban sem gondoltam, hogy református lelkész leszek valaha. Nem hittem az Úrban, ráadásul katolikus családból származom. Egyik református barátnőm elvitt magával a református ifjúsági órára, ahol hamarosan beléptem a helyi dicsőítő csoportba. Ebben az évben 1999. augusztusában elmentem egy ifjúsági táborba, ahol megszólított az Úr Jézus Krisztus, és előmbe adta a döntés lehetőségét: élet vagy halál útját akarom járni. Itt döntöttem, és átadtam neki az életemet, hogy járhassak vele. Ezután leérettségiztem és a helyi református gyülekezetben ifjúsági-, és gyermekmunkát végeztem. Valamint ekkor tettem konfirmációs fogadalmat is. Pár hónappal később a helyi általános iskolában hittant tanítottam, és bibliaórákat vezettem. Ez idő alatt elhívást éreztem a teológiára, és készültem a felvételi vizsgára.
2001-ben felvételt nyertem a Sárospataki Református Teológiai Akadémiára. A családom ezt a hírt nem jól viselte, mert ők más pályára szántak. Nehezen, de elfogadták, hogy a szegények és az elesettek között fogok szolgálni, mert az Úr ezt szánta nekem. Teológiai tanulmányaimmal egyszerre fél éven át tanítottam hittant a szomszéd városban, Sátoraljaújhelyben. Tanulmányaim során meghatározó szerepet töltött be az életemben a gyermekmunka, melyet az otthoni gyülekezetemben gyakoroltam is. Érdeklődésem a teológiai tanulmányokban az Ószövetség és a hozzá kapcsolódó tantárgyak köré csoportosult. Nagyon érdekel a héber nyelv, és a zsidósággal kapcsolatos dolgok. Szakdolgozatomat is ebben a témában írtam: a kecskeméti zsidók történetét kutattam és dolgoztam fel a kezdetektől napjainkig. A szakdolgozatom által nagyon sok zsidó ismerősöm lett. Közöttük zsidó rabbi, kántor és orvos is. A szakdolgozatomat pedig a nyugalmazott főrabbi Schweitzer József főrabbi értékelte, és további munkálkodásra buzdított a kiadás reményében.
Segédlelkészi évemet kis falumban Orgoványon, és a szomszéd faluban Jakabszálláson töltöttem. 2007. augusztusában pedig abban az örömben lehetett részem, hogy összeköthettem életemet Fülöp Richárd 4. éves teológussal. 2007. szeptember 1-től Mezőcsáton vagyok beosztott lelkész. Hittant tanítok az ÁMK Egressy Béni Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában, a dr. Enyedy Andor Református Általános Iskolában, Óvodában és Bölcsődében, és az önkormányzati óvoda mindhárom épületében. Tevékenykedem a Nőszövetségben, és tagja vagyok a helyi református kórusnak. Nagyon jól érzem magam e kisvárosban, mert az emberek nagyon szeretetre méltóak és kedvesek. Valamint remélem, hogy idővel elfogadnak engem is és férjemet is, mint mezőcsáti lakosokat, hogy együtt tudjunk haladni az Úr útján.

 
Kapcsolódó linkek
· Több hír: Egyházközség
· Több hír: kaf


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Egyházközség:

A mezőcsáti református templom belső felújítása 1999-2000.


Hír értékelése
Értékelés: 3.16
Szavazat: 6


Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Kapcsolódó rovatok

Egyházközség

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.


(C) 2006 | Mezőcsáti Református Egyházközség | Minden jog fenntartva. | Impresszum

Készítette: kaf

A PHP-Nuke terméktámogatás nélküli szabad szoftver, amelyre a GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.03 másodperc