Üdvözöl a(z) Mezőcsáti Református Egyházközség

''Ha pedig a világosságban járunk, közösségünk van egymással és Jézus Krisztussal.'' (I. János 1:7)  

Rovatok
HÍREK

KeresésHírek véletlenszerûen

Mezőcsát város
[ Mezőcsát város ]

·Mezõcsát város lap.hu oldala
·OKTV dolgozat (készítette: Boros Gábor)

Ajánló


Info
PageRank ikon ingyen


Lelkipásztorok: Alexa Gábor lelkipásztor
Dátum: 2007. június 22. péntek, 10:00 Közzétette: kaf

Egyházközség
Áldás, Békesség!

Engedje meg a gyülekezet, hogy bemutatkozzam, bár sokak számára - úgy gondolom - nem vagyok ismeretlen.


Nevem Alexa Gábor. Édesapám Alexa János, édesanyám Zsámba Ágnes. 1979. január 24-én Miskolcon születtem. Bőcsi lakos voltam egészen segédlelkészi évemig. A szent keresztség sákramentumában ott részesültem, ott jártam 5 éves koromtól gyermek-istentiszteletre, majd hittan órákra. Szőnyi Tamás nagytiszteletű úr lelkészsége alatt tettem le a konfirmációi vizsgát 1993. május 16-án a Bőcsi Református Egyházközségben. A szülőfalum parókiája második otthonom volt. Középiskolai tanulmányaimat a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában végeztem. 1997-ben érettségiztem, majd egy szemesztert jártam az ELTE Természettudományi Karán biológia-kémia szakra. Egy fél évig nyelvet tanultam, és közben felvételiztem a Sárospataki Református Teológiai Akadémiára. Lelkészi vizsgát 2004. június 15-én tettem Sárospatakon, s itt történt felszentelésem is július 2-án.
Feleségemmel, Alexáné Poncsák Gyöngyivel 2003. július 12-én kötöttünk házasságot. ő az idei évtől a Nemesbikken a református szeretetotthon munkatársi közösségének tagjaként végzi szolgálatait, emellett pásztorálpszichológiát tanul. Segédlelkészi évemet az 2003. augusztusától már itt a Mezőcsáti Református Egyházközségben töltöttem. A gyülekezet a Gazda István esperes úr melletti, eddig üresen álló lelkipásztori állását általam kívánta betölteni. 2004. november 7-én iktattak be e lelkipásztori állásba. Jelenleg posztgraduális képzés keretében a vallástanári szakot végzem Debrecenben, bízva abban, hogy munkám minőségét az ott tanultak felhasználásával javítani tudom.
Istennek adok hálát a mögöttünk álló közös munkával töltött időért, azért, hogy Fénysugár című újságunk egyre népszerűbbé válik városunkban, továbbá hogy az elmúlt év folyamán megszületett egy megfiatalodott ifjúsági csoport, akik a gyülekezet előtt is egyre ismertebbekké válnak. Közülük 4 ifissel gitározni is tanulunk, mert a fiatalokat csak fiatalos stílussal, tudjuk elérni. Hiszem, hogy a Bibliánk ma is az újdonság frissességével szól minden emberhez, épp ezért a mi istentiszteletünkben sem szabad félni a maitól. Sajnos tény, hogy hagyományos istentiszteleteink nem minden esetben vonzóak a fiatalabb korosztály számára, ezen pedig jó lenne változtatni. Amikor a gitározásban olyan szintre érünk, szeretném, ha istentiszteleteinken a fiatalok énekléssel szolgálnának. Megválasztásom előtt egyik célom az volt, hogy a konfirmálás ne kikonfirmálás legyen gyülekezetünkben, s úgy érzem e téren sikerült jó úton elindulnunk, bár ennek az útnak még csak az elejénél tartunk.
A jövőre nézve a legfontosabb feladatnak a gyülekezetépítést, az istentiszteleteink látogatottságának növelését – s amennyiben lehetőségeink megengedik –, egy idősek otthonának beindítását tartom. Ugyanakkor tudatában vagyok annak, hogy ahol az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők.
A gyülekezet életére, és további munkámra Istentől kérem és várom az áldást.

Testvéri köszöntéssel: Alexa Gábor lelkipásztor

 
Kapcsolódó linkek
· Több hír: Egyházközség
· Több hír: kaf


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Egyházközség:

A mezőcsáti református templom belső felújítása 1999-2000.


Hír értékelése
Értékelés: 3.2
Szavazat: 5


Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Kapcsolódó rovatok

Egyházközség(C) 2006 | Mezőcsáti Református Egyházközség | Minden jog fenntartva. | Impresszum

Készítette: kaf

A PHP-Nuke terméktámogatás nélküli szabad szoftver, amelyre a GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.03 másodperc