Üdvözöl a(z) Mezőcsáti Református Egyházközség

''Ha pedig a világosságban járunk, közösségünk van egymással és Jézus Krisztussal.'' (I. János 1:7)  

Rovatok
HÍREK

KeresésHírek véletlenszerûen

Mezőcsát város
[ Mezőcsát város ]

·Mezõcsát város lap.hu oldala
·OKTV dolgozat (készítette: Boros Gábor)

Ajánló


Info
PageRank ikon ingyen


Presbiterportrék: Váradi Sándor
Dátum: 2007. június 28. csütörtök, 10:06 Közzétette: kaf

Egyházközség 1919. április 21-én született, Mezőcsáton a Református Általános Iskolába járt, 5 osztályt végzett, tanítói közül szívesen emlékszik Tóth Erzsébetre, Orosz Bélára, Skultéthy Lászlóra.

Az iskolai évek után a mezőgazdaságban dolgozott, mint gazdasági cseléd, egészen addig, míg be nem vonult katonának. önként jelentkezett 18 éves korában, Szerencsen a 21. Gyalogezredben szolgált 1940. novemberéig. Frontszolgálatba kerülése után, 1945-ben tért haza.
1951. december 1-jén megnősült, Simon Béla lelkipásztor eskette őket. Feleségével, Vajas Zsuzsannával boldog házasságban él mind a mai napig. Idén ünneplik 54. házassági évfordulójukat. Két fiukat szeretetben nevelték, taníttatták Bocskai utcai otthonukban.
Mindig hitben élő emberek voltak, vallásukat folyamatosan gyakorolták. A harang hívószavára nem tudtak volna otthon maradni feleségével. Presbiterré választotta gyülekezetünk 1987-ben. Segített és részt vett a Parókia építésében. Presbitersége alatt létrehozta a „Mezőcsáti Református Templomért” Alapítványt, melyet 100.000,- Ft-os tőkével indított el. Alapítványának egyik célja, hogy a jól tanuló gyermekek támogatásban részesülhessenek annak érdekében, hogy a középiskolában is sikeresek legyenek.
Megkérdeztem egészségi állapotáról Sanyi bácsit, mire ő azt felelte, hogy 80 éves koráig hála a jó Istennek egészséges volt, dolgozott a szőlőskertjében, szerette a mezőgazdasági munka minden műveletét. „Számomra a jó termés volt a munkám dicsérete, Isten áldása.” Sajnos 85 éves korára már érzi az öregségi fájdalmakat, a mozgása nagyon nehézkes, a vérnyomása is nagyon alacsony. Manapság sok gyógyszert fogyaszt.
Napközben csendesen pihen heverőjén, a „dikó”-ján, olvasgatja a Bibliát, az újságokat, nagyon szereti a sportműsorokat úgy a rádióban, mint a TV-ben, különösen a labdarúgó mérkőzések közvetítéseit. Amíg egészsége engedte, maga is szorgalmasan látogatta a csáti futballmérkőzéseket.
Idősödő napjainak legnagyobb öröme, ha feleségével és a családjával együtt lehet. Esti imájában a jó Istent csak arra kéri, hogy ez megadassék még neki.
Búcsúzóul cska azt kívánom a Váradi családnak (mivel a végére mindenki együtt volt), hogy adja az Isten, úgy legyen a kérése.

Horváth Sándorné
presbiter
 
Kapcsolódó linkek
· Több hír: Egyházközség
· Több hír: kaf


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
Egyházközség:

A mezőcsáti református templom belső felújítása 1999-2000.


Hír értékelése
Értékelés: 0
Szavazat: 0

Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Kapcsolódó rovatok

Egyházközség(C) 2006 | Mezőcsáti Református Egyházközség | Minden jog fenntartva. | Impresszum

Készítette: kaf

A PHP-Nuke terméktámogatás nélküli szabad szoftver, amelyre a GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.03 másodperc