Üdvözöl a(z) Mezőcsáti Református Egyházközség

''Ha pedig a világosságban járunk, közösségünk van egymással és Jézus Krisztussal.'' (I. János 1:7)  

Rovatok
HÍREK

KeresésHírek véletlenszerûen

Mezőcsát város
[ Mezőcsát város ]

·Mezõcsát város lap.hu oldala
·OKTV dolgozat (készítette: Boros Gábor)

Ajánló


Info
PageRank ikon ingyen


2000. II. évf. 2.: A királyság terem titka II. rész
Dátum: 2000. április 23. vasárnap, 15:11 Közzétette: kaf

FÉNYSUGÁR
A mostani cikkemben a Jehova Tanúi Társaság tanításának főbb jellemzőiről mondanék néhány jellemző adatot, amely támaszkodik újságunk előző számában megjelent hasonló című cikkre.


A Szentírást tekintik Isten igéjének és a hit egyedüli forrásának, ugyanakkor sajátosan értelmezik. Azokat a bibliai kifejezések, amelyek nem illenek hitrendszerükbe, a náluk hitetlennek számító Új Világ fordításukban átalakítják.
Szerintük Jehova az egyetlen igaz isten, akinek a személyes nevét meg kell szentelni. Jézus is megszentelte azt. Imádságában az első helyre tette ezt a kérést: “Szenteltessék meg a Te neved...”. - Amikor az Újszövetség (ők Keresztény Görög iratoknak nevezik) az Ószövetségből (Héber iratok) idéz, ott mindenütt Jehova nevét kellene találnunk a szövegben. De “a hitehagyott keresztény egyház addig ügyeskedett, míg teljesen eltávolította az Isten nevét az egész Bibliából készített görög nyelvű kéziratokból”. Eszükbe sem jut -nem véletlenül- az a tény, hogy az evangéliumokban, az apostolok leveleiben nem csak ószövetségi idézeteket találunk. Az Újszövetség írói sehol nem használják a Jehova nevet!
Tagadják a Szentháromságot, így Jézus sem lehet egyenlő az Atyával. ő nem született, hanem teremtetett. ő Isten. Első teremtése, legnagyobb a teremtmények között: ő Mihály arkangyal. Testet öltése előtt szellemi lényként élt. Itt a Földön nem Isten volt, csupán tökéletes ember. Tökéletes emberi halála és szellemi feltámadása után Istenhez lett hasonlóvá. Engedelmessége folytán hűsége jutalmául isteni természetet kapott, “istenné” lett. - Halála váltsághalál. “A legjelentősebb váltságdíj Jézus Krisztus kiontott vére. Amikor Jézus ezt a váltságdíjat a mennyben kifizette, lehetőséget szerzett Ádám leszármazottaival, hogy a bűnös elődjüktől, Ádámtól örökölt bűntől és haláltól megszabaduljanak.”
Tanúskodásuk tartalma Isten Királyság-evangéliuma. Ez az, amit minden emberrel közölni akarnak. Ez a tanításuk akkor nyert határozott megfogalmazást, amikor a szorgalom lendületes fejlődésnek indult és a tagok száma meghaladta a 144 ezret. Korábban Jézus visszajöveteléig csak a kiválasztott 144 ezerrel számoltak. De előállt egy új helyzet és felvetődött a kérdés: mi van a többi kereszténnyel? Rutherford 1935-ben úgy oldja meg ezt a problémát, hogy kinyilatkoztatja: Jézus kétféleképpen beszél a juhokról, a “kicsiny nyáj” a mennyei osztály kiválasztott 144 ezer fős serege, míg beszél “más juhokról” is, ők a földi osztály tagjai, akik az Armageddon után öröklik a földi paradicsomot.
A keresztséget felnőtt korban gyakorolják, alámerítésnek nevezik. A keresztelők természetesen nem az Atyának, Fiúnak és a Szentléleknek nevében keresztelnek, a tagadott Szentháromság tehát fel sem merül.
Az úrvacsorát emlékvacsorának nevezik, amit évente egyszer osztanak ki. Ez az emlékvacsora valójában egy nagy összejövetel. A gyülekezet minden tagjának kötelező ezen részt vennie. Ide hívják meg azokat is, akik ugyan még nem átadott tagjai a szervezetnek, de már megtisztultak, róluk is pontos statisztikát vezetnek.
Végezetül egy elrettentő példa: Magyarországon 1989-ben ezen az emlékünnepen 18.339-en vettek részt, míg 1991-ben már 25.819-en.

Potyka Gábor


 
Kapcsolódó linkek
· Több hír: FÉNYSUGÁR
· Több hír: kaf


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
FÉNYSUGÁR:

Kálvin János bűnvalló imája


Hír értékelése
Értékelés: 5
Szavazat: 1


Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Kapcsolódó rovatok

FÉNYSUGÁR

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.


(C) 2006 | Mezőcsáti Református Egyházközség | Minden jog fenntartva. | Impresszum

Készítette: kaf

A PHP-Nuke terméktámogatás nélküli szabad szoftver, amelyre a GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.03 másodperc