Üdvözöl a(z) Mezőcsáti Református Egyházközség

''Ha pedig a világosságban járunk, közösségünk van egymással és Jézus Krisztussal.'' (I. János 1:7)  

Rovatok
HÍREK

KeresésHírek véletlenszerûen

Egyházközség
[ Egyházközség ]

·Anyakönyvi híreink 2010.
·Anyakönyvi híreink 2009.
·Horváth Sándorné Fónagy Ágnes
·Anyakönyvi híreink 2008.
·Berecz András
·Dalostalálkozó
·Deák Sándor
·Anyakönyvi híreink 2007.
·Halász Károly

Ajánló


Info
PageRank ikon ingyen


2000. II. évf. 2.: A királyság terem titka II. rész
Dátum: 2000. április 23. vasárnap, 14:11 Közzétette: kaf

FÉNYSUGÁR
A mostani cikkemben a Jehova Tanúi Társaság tanításának főbb jellemzőiről mondanék néhány jellemző adatot, amely támaszkodik újságunk előző számában megjelent hasonló című cikkre.


A Szentírást tekintik Isten igéjének és a hit egyedüli forrásának, ugyanakkor sajátosan értelmezik. Azokat a bibliai kifejezések, amelyek nem illenek hitrendszerükbe, a náluk hitetlennek számító Új Világ fordításukban átalakítják.
Szerintük Jehova az egyetlen igaz isten, akinek a személyes nevét meg kell szentelni. Jézus is megszentelte azt. Imádságában az első helyre tette ezt a kérést: “Szenteltessék meg a Te neved...”. - Amikor az Újszövetség (ők Keresztény Görög iratoknak nevezik) az Ószövetségből (Héber iratok) idéz, ott mindenütt Jehova nevét kellene találnunk a szövegben. De “a hitehagyott keresztény egyház addig ügyeskedett, míg teljesen eltávolította az Isten nevét az egész Bibliából készített görög nyelvű kéziratokból”. Eszükbe sem jut -nem véletlenül- az a tény, hogy az evangéliumokban, az apostolok leveleiben nem csak ószövetségi idézeteket találunk. Az Újszövetség írói sehol nem használják a Jehova nevet!
Tagadják a Szentháromságot, így Jézus sem lehet egyenlő az Atyával. ő nem született, hanem teremtetett. ő Isten. Első teremtése, legnagyobb a teremtmények között: ő Mihály arkangyal. Testet öltése előtt szellemi lényként élt. Itt a Földön nem Isten volt, csupán tökéletes ember. Tökéletes emberi halála és szellemi feltámadása után Istenhez lett hasonlóvá. Engedelmessége folytán hűsége jutalmául isteni természetet kapott, “istenné” lett. - Halála váltsághalál. “A legjelentősebb váltságdíj Jézus Krisztus kiontott vére. Amikor Jézus ezt a váltságdíjat a mennyben kifizette, lehetőséget szerzett Ádám leszármazottaival, hogy a bűnös elődjüktől, Ádámtól örökölt bűntől és haláltól megszabaduljanak.”
Tanúskodásuk tartalma Isten Királyság-evangéliuma. Ez az, amit minden emberrel közölni akarnak. Ez a tanításuk akkor nyert határozott megfogalmazást, amikor a szorgalom lendületes fejlődésnek indult és a tagok száma meghaladta a 144 ezret. Korábban Jézus visszajöveteléig csak a kiválasztott 144 ezerrel számoltak. De előállt egy új helyzet és felvetődött a kérdés: mi van a többi kereszténnyel? Rutherford 1935-ben úgy oldja meg ezt a problémát, hogy kinyilatkoztatja: Jézus kétféleképpen beszél a juhokról, a “kicsiny nyáj” a mennyei osztály kiválasztott 144 ezer fős serege, míg beszél “más juhokról” is, ők a földi osztály tagjai, akik az Armageddon után öröklik a földi paradicsomot.
A keresztséget felnőtt korban gyakorolják, alámerítésnek nevezik. A keresztelők természetesen nem az Atyának, Fiúnak és a Szentléleknek nevében keresztelnek, a tagadott Szentháromság tehát fel sem merül.
Az úrvacsorát emlékvacsorának nevezik, amit évente egyszer osztanak ki. Ez az emlékvacsora valójában egy nagy összejövetel. A gyülekezet minden tagjának kötelező ezen részt vennie. Ide hívják meg azokat is, akik ugyan még nem átadott tagjai a szervezetnek, de már megtisztultak, róluk is pontos statisztikát vezetnek.
Végezetül egy elrettentő példa: Magyarországon 1989-ben ezen az emlékünnepen 18.339-en vettek részt, míg 1991-ben már 25.819-en.

Potyka Gábor


 
Kapcsolódó linkek
· Több hír: FÉNYSUGÁR
· Több hír: kaf


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
FÉNYSUGÁR:

Kálvin János bűnvalló imája


Hír értékelése
Értékelés: 5
Szavazat: 1


Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Kapcsolódó rovatok

FÉNYSUGÁR

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.


(C) 2006 | Mezőcsáti Református Egyházközség | Minden jog fenntartva. | Impresszum

Készítette: kaf

A PHP-Nuke terméktámogatás nélküli szabad szoftver, amelyre a GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.03 másodperc