Üdvözöl a(z) Mezőcsáti Református Egyházközség

''Ha pedig a világosságban járunk, közösségünk van egymással és Jézus Krisztussal.'' (I. János 1:7)  

Rovatok
HÍREK

KeresésHírek véletlenszerûen

Egyházközség
[ Egyházközség ]

·Anyakönyvi híreink 2010.
·Anyakönyvi híreink 2009.
·Horváth Sándorné Fónagy Ágnes
·Anyakönyvi híreink 2008.
·Berecz András
·Dalostalálkozó
·Deák Sándor
·Anyakönyvi híreink 2007.
·Halász Károly

Ajánló


Info
PageRank ikon ingyen


2006. VIII. évf. 22.: Családi nap Tiszakeszin
Dátum: 2007. november 21. szerda, 11:30 Közzétette: kaf

FÉNYSUGÁR 2006 május 6.-án a Tiszakeszi Református Egyházközség egy családi napot rendezett amelyre a Mezőcsáti Presbitériumot is meghívta. Ezen a napon sajnos csak néhányan tudtunk. A kis küldöttségünket Alexa Gábor nagytiszteletű úr vezette, akit kedves felesége is elkísért, jelen volt még Poros József gyülekezetünk főgondnoka, Berecz Károly presbitertestvérem és jómagam.

A gyülekezet egész napos programmal készült erre a napra! Gyülekező reggel 9-től volt a Lorántffy Zsuzsanna Református Általános Iskola udvarán. Tima László missziói gondnok köszöntötte a megjelenteket, majd ifjúsági énekeket énekeltünk az előre kiosztott énekfüzetekből. A délelőtt áhítattal folytatódott, amit Miskolczy József nagytiszteletű úr tartott, aki a helyi gyülekezet lelkipásztora. Az áhítat témája: „Én vagyok az ajtó” (Jn 10,9 a). Ez az áhítat arra hívta fel a figyelmünket, hogy Jézus az ajtó előtt áll és arra vár, hogy behívjuk az életünkbe. Ez életünk legfontosabb döntése, mely egy teljesen új, megszentelt életet ad nekünk. Jézus szeretete elönti szívünket békességgel. Ekkor lehetünk igazán boldogok, és ez nem múlandó boldogság, mint a világ boldogsága, hanem egy belső békével járó örömteli élet. Csak ki kell mondanom: nem a magamé, hanem Jézus Krisztus tulajdona vagyok! Aki ezentúl úgy él, hogy csakis az ő útján jár és az ő igazságát fogadja el, teljesen más értékrenddel rendelkezik újjászületett élete. Hiszen a legfőbb parancs a szeretet Isten és az emberek iránt. Hiszen Isten: Szeretet. Mert Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne el ne vesszen hanem örök életet nyerjen.
Ezután korosztályonként beszélgetések voltak kis csoportokban amit hitoktatók vezettek. Majd egy családi vetélkedő volt 3 „család” vetélkedett egymással. Egy család 25 emberből állt. Kis küldöttségünk is csatlakozott egy családhoz, mi a „tolvajkulcs” elnevezésű családot erősítettük. Különböző izgalmas versenyszámokban mérték össze erejüket a csapatok: volt fatönkhajítás, palacsinta evés, zsákbafutás, találós kérdés, kötélhúzás és még sok-sok izgalmas vetélkedő! A csapatverseny után focimérkőzés volt. A gyülekezet presbiterei egy vegyes csapattal mérték össze erejüket. Eközben az előre elkészített sütemények zsűrizése történt. A gasztronómiai versenyt a hólabda nyerte, a citromos szelet a második, a Lajcsi szelet a harmadik lett. Ebéddel folytatódott a nap, majd a szabadban főtt ételeket zsűrizték. Miután jóllaktunk különböző helyszíneken lehetett korongot gyűjteni. Aki a próbákat sikeresen teljesítette azt papírkoronggal jutalmazták. Nagyon sok pontgyűjtő állomás volt. Volt itt íjászat, horgászat, diótörés, vicc mesélés, szumóbirkózás, célbadobás, mocsárjárás, zsákbafutás, Bibliai kérdezz-felelek, dekázás, jojó verseny és még sok vetélkedő. A megszerzett korongokért egy árverésen lehetet licitálni értékes ajándékokra amiket a résztvevők ajánlottak fel erre a célra. A nap folyamán a gyermekek részére volt ugrálóvár, arcfestés és lehetőség nyílt pónilovaglásra.
Az eseménydús napot érzékeny búcsúval zártuk. Reméljük mindenki jól érezte magát ezen a napon és kérjük Isten áldását a szervezők és a résztvevők életére.

Tóth Tamás
presbiter

 
Kapcsolódó linkek
· Több hír: FÉNYSUGÁR
· Több hír: kaf


Legolvasottabb hír ebben a rovatban:
FÉNYSUGÁR:

Kálvin János bűnvalló imája


Hír értékelése
Értékelés: 5
Szavazat: 2


Értékeld ezt a hírt:

Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz


Parancsok

 Nyomtatható változat Nyomtatható változat


Kapcsolódó rovatok

FÉNYSUGÁR

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.


(C) 2006 | Mezőcsáti Református Egyházközség | Minden jog fenntartva. | Impresszum

Készítette: kaf

A PHP-Nuke terméktámogatás nélküli szabad szoftver, amelyre a GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.03 másodperc