Üdvözöl a(z) Mezőcsáti Református Egyházközség

''Ha pedig a világosságban járunk, közösségünk van egymással és Jézus Krisztussal.'' (I. János 1:7)  

Rovatok
HÍREK

KeresésHírek véletlenszerûen

Általános Iskola
[ Általános Iskola ]

·Információk
·Református Általános Iskolánk új épületszárnyának avatása
·Emléktábla avatás a Református Általános Iskolában
·Tájékoztató füzet 1.rész - Mezőcsáti Református Óvoda

Ajánló


Info
PageRank ikon ingyen


Templom: Tájékoztató füzet 3.
Egyházközség Mezőcsát a Dél-borsodi mezőség csendes kisvárosa, az M3-as autópálya mentén, a 156-os kilométerkőnél megtalálható lehajtótól 5 km-re. A Tisza közelében a Tisza-tó mentén, békés Észak-Alföldi környezetben várja az érdeklődő látogatókat.

Közzétette: kaf Dátum: 2007. június 27. szerda, 12:44 (992 olvasás)
(Tovább... | 7614 betű van még | Értékelés: 2)

Templom: Tájékoztató füzet 2.
Egyházközség A Dél-borsodi Mezőség csendes kisvárosa, a Miska-kancsók szülőhelye az új M3-as autópálya mentén, a Tisza közelében, békés alföldi környezetben várja az érdeklődő látogatókat - MEZőCSÁT

Közzétette: kaf Dátum: 2007. június 27. szerda, 11:55 (1715 olvasás)
(Tovább... | 6302 betű van még | Értékelés: 0)

Templom: A mezőcsáti református templom belső felújítása 1999-2000.
Egyházközség

Közzétette: kaf Dátum: 2007. június 27. szerda, 09:35 (5036 olvasás)
(Tovább... | 10183 betű van még | Értékelés: 0)

Templom: A mezőcsáti templom felújításáról
Egyházközség Ézsaiás könyvének utolsó 11 fejezetében olvassuk azokat a prófétai tanításokat, amelyek a fogságból hazatért és az ország újjáépítésének feladata előtt álló népet megszólítják. A fogságból történő hazatérés, az új exodus nem olyan fényességes körülmények között ment végbe, ahogyan azt a nép várta. A hazatérteket sok új, soha el nem gondolt megoldásra váró probléma fogadja. Túlélték a fogságot és most amikor békességet, testvériséget, a prófétai ígéretek csodálatos lélek és nemzetépítő megvalósulását várják, akkor kiderül: újból fel kell övezni derekukat egy másfajta küzdelemre. Akkor ott a megmaradásért, a túlélésért, a hitért most itt újra a tiszta hitvallásért, önmagukért, nemzetükért, életük tisztes méltóságáért, értékeik megőrzéséért, újbóli felmutatásáért és megéléséért. A küzdelem nem ért véget. A megoldás magától nem adatik. Az új történelmi helyzetben Isten népe számára szükség volt a prófétai szóra. A hit, a reménység, a jövőbe vetett bizalom megfogyatkozása idején a kétségbeesés és csüggedés elhatalmasodása miatt a trombita szava bizonytalan zengést nem tehet. Ézsaiás próféta, könyve 58. fejezetének tiszta hangon megszólaló tanításában böjt megtartására hívja fel népét. A böjt, mint önvizsgálat, számvetés, meditáció, az Úrral való zavartalan közösség, hittapasztalatok számbavétele, az előttük álló feladatok imádságban való elkérése. A böjt, mint a jövő felé történő megnyílás. Az Úrral való rendezett kapcsolatuk nyomán, áldásként fog adatni -ha készek erre- emberi kapcsolataik helyreállítottsága, egészsége, az egész társadalom gyógyulása. A prófétai ígéret valóság lesz: "És megépítik fiaid a régi romokat, az emberöltők alapzatait felrakod, neveztetel romlás építőjének, ösvények megújítójának, hogy ott lakhassanak." (Ézs.58:12)

Közzétette: kaf Dátum: 2007. június 27. szerda, 09:07 (1145 olvasás)
(Tovább... | 7849 betű van még | Értékelés: 0)

Templom: A templom története
Egyházközség Mezőcsát nevét elsőként 1225-ből származó oklevélen találjuk. Első ismert templomunk a XIV. században fennállt. Első lelkipásztorunk 1576-ban Tarczali Ferenc volt, akit Melanchton Fülöp szentelt pappá Wittenbergben. 1595-ig összeírás bizonyítja a református egyházközség és a templom fennállását. Az 1596-os mezőkeresztesi csata után a település elnéptelenedik. Budavár visszavételével egyidőben azonban települnek vissza a családok, újraalapítják a várost. 1732-ben még meg van a középkori eredetű templom, 1743-ban használhatatlan mivolta miatt lebontották.

Közzétette: kaf Dátum: 2007. június 27. szerda, 08:59 (1383 olvasás)
(Tovább... | 2990 betű van még | Értékelés: 0)

Facebook

Intézmény

Pályázatok

Startlap
Add a Startlaphoz


Régebbi hírek
Ehhez a blokkhoz jelenleg nincs tartalom.(C) 2006 | Mezőcsáti Református Egyházközség | Minden jog fenntartva. | Impresszum

Készítette: kaf

A PHP-Nuke terméktámogatás nélküli szabad szoftver, amelyre a GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.09 másodperc