Szerkesztői köszöntő
Dátum: 2004. október 31. vasárnap, 11:00
Rovat: Hírek


Szeretettel köszöntöm a Fénysugár című lap és református egyházközségünk nevében gyülekezetünk tagjait, s mindazokat, akik újságunkra kíváncsiak. Talán többen is vannak olvasóink között, akik a régi Fénysugár-t is olvasták. Ez gyülekezetünk Ifjúsági csoportjának, az Ifi-nek kiadványa volt. A 2004. szeptember 29-én tartott presbiteri gyűlésen a presbitérium határozott arról, hogy a lapot gyülekezeti lappá kívánja alakítani, s azt szélesebb olvasóközönséghez is eljuttatni. Néhányan a város vállalkozói közül fel is ajánlották már, hogy a terjesztésben segítenek. Így pl.: Deák Sándor, Horváth Sándorné. Természetesen a templomi istentiszteletek után is megvásárolható lesz a Fénysugár.

A lapunk célja, hogy egyházközségünk tagjai tájékozódhassanak a gyülekezet életéről akkor is, ha esetleg valamely oknál fogva azok elkerülték figyelmüket. Fontosnak tartjuk a keresztyén hit szépségének, jóságának és hasznának bemutatását, az értékőrzést, a kultúrát, a teremtett világ kincseinek bemutatását. Ezeket mindig próbáljuk kifejezésre juttatni írásainkba ágyazva. Célul tűztük ki az egyházközség presbitereinek bemutatását is. Ebben a rovatban a régi csáti szokásokat, hagyományokat is meg próbáljuk őrizni, hogy azok az utókor számára hozzáférhetőek, megismerhetőek legyenek. De más érdekes, a református egyházhoz tartozó csáti családok bemutatását is tervezzük. Hirdetések közzétételét is szívesen vállaljuk.
Kérem kedves olvasóinkat, hogy reklámozzák lapunkat ismeretségi körükben, segítsenek a terjesztés, és a szerkesztés munkájában is. Bármilyen írást, mely megfelel a lap célkitűzéseinek szívesen fogadunk. Szerkesszük együtt újságunkat, hiszen ez közös kincsünk. A következő megjelenés várható ideje karácsony, lapzártát december 12-én tartunk, írásokat eddig áll módunkban fogadni. Felajánlott támogatásokat elfogadunk, melyeket kizárólag kiadási költségekre fordítunk.
Legyen ez a lap Isten áldásával valóban fénysugár a családok életében! Olvassák, szeressék, és érezzék valamennyien sajátjukénak!

Alexa Gábor
lelkipásztor

A hír tulajdonosa: Mezőcsáti Református Egyházközség
http://fenysugar.com

A hír webcíme:
http://fenysugar.com/modules.php?name=News&file=article&sid=23